Mekteb-i Derviş | İslam

    ŞEHİDALLAHU ALİ İMRAN SURESİ 18-19 OKUNUŞU ANLAMI ARAPÇA YAZILIŞI DİNLE

    Bismillahirrahmanirrahim

    18- Şehidallâhu ennehû lâ ilâhe illâ huve, vel melâiketu ve ulûl ilmi kâimen bil kıst(kıstı), lâ ilâhe illâ huvel azîzul hakîm(hakîmu).

    19- İnned dîne indâllâhil islâm(islâmu), ve mâhtelefellezîne ûtûl kitâbe illâ min ba’di mâ câehumul ilmu bagyen beynehum, ve men yekfur bi âyâtillâhi fe innallâhe serîul hısâb(hısâbı).

    ŞEHİDALLAHU ANLAMI MEALİ

    Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

    18- Allah, hak ve adaleti ayakta tutarak, kendinden başka tanrı olmadığını bildirdi; melekler ve ilim sahipleri de bunu ikrar ettiler. (Evet) O’ndan başka tanrı yoktur; O mutlak güç ve hikmet sahibidir.

    Bu misalleri insanlar düşünsünler diye veriyoruz.

    19- Kuşkusuz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki hak tanımazlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah’ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah’ın hesabı çok çabuktur.

    ŞEHİDALLAHU ARAPÇA YAZILIŞI

   بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

    *شَهِدَ اللّٰهُ اَنَّهُ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۙ وَالْمَلٰٓئِكَةُ وَاُو۬لُوا الْعِلْمِ قَٓائِماً بِالْقِسْطِۜ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ الْعَز۪يزُ الْحَك۪يمُۜ 

     *ِنَّ الدّ۪ينَ عِنْدَ اللّٰهِ الْاِسْلَامُ۠ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذ۪ينَ اُو۫تُوا الْكِتَابَ اِلَّا مِنْ بَعْدِ مَا جَٓاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْياً بَيْنَهُمْۜ وَمَنْ يَكْفُرْ بِاٰيَاتِ اللّٰهِ فَاِنَّ اللّٰهَ سَر۪يعُ الْحِسَابِ

    ŞEHİDALLAHU ÖNEMİ VE FAZİLETİ

    Enes(r.a) Resulullah(s.a.v)’in şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir: ”Her kim bu Ayet-i Kerimeyi (Ali Imranin 18. Ayeti Kerimesi) uyuyacağı vakit okursa Allah onun için kıyamet gününe kadar kendisine mağfiret dileyecek yetmişbin melek yaratır.”

    Ebu Eyyub el-Ensari’den ve Hz. Ali’den rivâyet olunduğu üzere, Resulullah (s.a.v.) buyurmuştur ki:

    Fatihatü’l-Kitab, Âyete’l-Kürsî, bir de Âl-i İmran’daki “Şehidallahu ennehu…”den başlayan ayet nazil oldukları zaman, Allah Teâlâ ile aralarında hiç bir hicab bulunmaksızın Allah’ın arşına yapışarak, “Ya Rab! Bizi yeryüzüne ve sana isyankâr olanlara indiriyorsun.” dediler. Allah Teâlâ da,

    “Ahdim olsun, sizi her namazın arkasında okuyan herhangi bir kimsenin kusurlarına bakmayarak makamını cennet kılacağım, onu kutsal huzurda iskân edeceğim, her gün kendisine yetmiş kerre nazar edeceğim ve yetmiş türlü ihtiyacını yerine getireceğim ki, bunun en aşağısı mağfirettir. Ve onu her bir din düşmanından hasetçinin şerrinden koruyacağım ve mağrifet eyleyeceğim.” buyurdu.

    Bu üç âyet-i kerîmenin hassalarından birkaçı için şöyle der bâzı evliyâullah: Beş vakit namazından sonra bir kimse Fâtiha, Ayetel Kürsî, Al-i İmran’ın on sekiz, yirmi altı ve yirmi yedinci âyetlerini okursa şu beş şeyden emin olur:

    1. Cenâb-ı Allâh o kimseyi sırât-ı müstakimden ayırmaz.

    2. Her türlü kazâ belâ ve musibetlerden muhafaza olur.

    3. İmansız ölmez,

    4. Rızık sıkıntısı çekmez.

    5. Bulunduğu topluluklarda hâtırı sayılır bir kişiliğe sahip olur.

    "Said b. Cübeyr’den rivâyet olunduğu üzere, Medine etrafında üçyüz altmış put vardı, bu âyet-i kerime nazil olduğu zaman yerlere kapanıp secde ettiler.”

ŞEHİDALLAHU DİNLE

Etiketler: Şehidallahu Ali İmran 18-19 Okunuşu Meali Arapça Yazılışı | Mekteb-i Derviş

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Benzer Konular